0 Artikel - 0,00€

Tennis Elbow is de gemeenschappelijke naam een beschrijving van de toestand Laterale Epicondylitis , of ontsteking van de buitenkant deel van de elleboog wat resulteert in pijn en tederheid . Hoewel, heeft recent onderzoek aangetoond dat de aandoening niet zo veel inflammatoire het degeneratieve ( microscopische schade aan de pees ) . De elleboog is de voor de hand liggende verbinding tussen de schouder ( de rest van het lichaam, wat dat betreft) en de hand .

Download

Hoewel vaak ondergewaardeerd of erkend , de elleboog en vooral de ligamenten en zenuwen die passeren, zijn onder constante druk en de vraag tijdens zelfs de meest eenvoudige activiteiten te zetten. Uit onderzoek blijkt de aandoening is niet helemaal inflammatoire in de natuur en heeft vele oorzaken en presentaties . Typisch de aandoening treft mensen van 40 jaar oud met een geschiedenis van herhaalde werking van de onderarm leiden tot verergering van de pezen . Meestal de toestand weergegeven in de dominante arm en langere tijd te genezen door de lage bloedtoevoer naar het gebied .

De oorzaak van tenniselleboog is niet precies bekend , en is zeer waarschijnlijk het gevolg van vele dragen extrinsieke ( activiteit) en intrinsieke ( anatomische en nutritionele ) factoren . Sommige , maar niet alle , van de volgende factoren kunnen leiden tot symptomen van tenniselleboog en pijn aan de laterale epicondyle :

  • Slechte algemene conditioning
  • Onjuiste vorm tijdens de training
  • Slechte techniek tijdens sport of op het werk (herhaalde )
  • Versleten of slechte montage -apparatuur
  • Grijpen met onnodige kracht
  • Plotselinge krachtig trekt
  • overbelasting
  • algemeen overmatig gebruik

Als de naamgenoot voor de conditie , tennis is de meest voorkomende sport die rechtstreeks verband houden met deze aandoening . Echter , tennissers slechts een zeer klein deel van de totale bevolking van tenniselleboog patiënten. Gebruik van de pols en onderarm te verhogen tijdens beweging , in plaats van de kern , zal de gevoeligheid voor zijdelingse elleboogpijn maken . Tennis is zeker een sport die vaak schept kansen voor deze oorzaken , maar veel andere activiteiten te doen ook. Degenen die zich bezighouden met andere racketsporten , werken op een computer voor langere tijd , kappers , bouwvakkers , mechanica , en anderen die grip en gebruik maken van hun polsen , terwijl de romp stilstaat worden waarschijnlijk deze aandoening te ontwikkelen. Andere aandoeningen zoals carpaal tunnel , rotator cuff verkalking of scheuren , en biceps tendinitis kan ook verhogen de kans op het ontwikkelen van een tenniselleboog .

Pijn van tenniselleboog wordt gevoeld op of nabij de bult dat het buitenste gedeelte van de elleboog vormt . De symptomen zijn meestal mild , maar kan zo worden martelende de dagelijkse werkzaamheden onmogelijk geworden . Ze treden meestal 1-3 dagen na de causale activiteit en meestal erger met de activiteit en beter met rust. Het uitvoeren van een backhand in het tennis , het gebruik van een schroevendraaier , schudden van een hand, pols extensie , het opheffen van een object met de arm uitgebreid aan de voorkant, of losschroeven van een deksel zijn alle bewegingen die de pijn van de tenniselleboog zal herscheppen . Pijn in het algemeen specifiek voor de laterale elleboog , maar kan uitstralen naar de onderarm in de pols en hand . Zelden heeft zwelling of blauwe plekken optreden en deze symptomen kan een ernstige aandoening aan te geven.

KT Tape helpt bij de behandeling van een tenniselleboog door het verhogen van het verkeer op een relatief niet-vasculaire gebied . KT Tape vermindert ook de druk en creëert fasciaal manipulaties onmiddellijk pijn te verminderen . Om genezing tijd te minimaliseren, moet men ook het uitvoeren van licht progressieve rekken van de onderarm spieren , ijs na activiteit, uit te voeren massage , en zich richten op de core bewegingen in plaats van overmatig gebruik van de extremiteiten. NSAID's kunnen ook worden genomen om pijn en ontsteking die elk aanwezig kan zijn verminderen . Zodra symptomen verdwenen , zal de uitvoering van een krachttrainingsprogramma gericht op de schouders , rug en kern helpen om druk op de onderarm te verminderen . verbetering techniek tijdens sport of beroep zal ook sterk verminderen van het optreden van een tenniselleboog .